Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c132b1e36b5b/
Українська правда
Київ

Прокуратура передала МВС кримінальні справи щодо банку "Надра"

12.06.2010  09:37

Прокуратура Києва передала Головному слідчому управлінню МВС України для подальшого розслідування до всі кримінальні справи, порушені за фактами зловживань посадовцями банку "Надра".

Про це повідомили у прес-службі столичної прокуратури, не уточнивши кількість порушених кримінальних справ, пише УНІАН.

Як відомо, за фактами привласнення службовцями двох комерційних структур коштів, одержаних ними як кредити у "Надрах", слідчим відділом прокуратури Києва розслідувалась кримінальна справа, порушена 12 серпня 2009 року Генеральною прокуратурою. 

Встановлено, що внаслідок протиправних дій службовців комерційних структур і банку інтересам останнього та його вкладникам завдано матеріальних збитків на суму 384 мільйони гривень. 

Було встановлено чотирьох осіб, безпосередньо причетних до цих злочинів, включаючи голову правління банку, які оголошені в розшук.

Водночас перевірялися й інші епізоди можливої протиправної діяльності службовців банку під час кредитування юридичних та фізичних осіб.

9 жовтня 2009 року Генпрокуратура оголосила в розшук колишніх посадовців банку "Надра", включаючи голову правління, який є громадянином Російської Федерації.

З 10 лютого 2009 року Нацбанк України ввів тимчасову адміністрацію в банку "Надра" строком на один рік. Також у банку було введено мораторій на задоволення вимог кредиторів строком на шість місяців.

16 лютого минулого року банк оприлюднив інформацію про звільнення за власним бажанням з посади голови правління, президента банку "Надра" Ігоря Гіленка.

10 червня 2010 року міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов заявив, що має інформацію про затримання колишнього голови банку "Надра" Гіленка.

Того ж дня у Генеральній прокуратурі спростували цю інформацію.

УНІАН
© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.