СЕС: у Києві лише один безпечний пляж


У Києві через два тижні від дня відкриття купального сезону безпечним і пристосованим для відпочинку залишається лише один із 12 міських пляжів. 

Про це заявив завідувач відділом гігієнічних проблем екології Київської санітарно-епідеміологічної служби Сергій Тимошенко, пише УНІАН

За його словами, служба підписала санітарно-гігієнічний паспорт лише одному пляжу – "Дитячому" в Гідропарку.

"Принаймні, три ще можуть найближчим часом, на початку тижня, одержати узгодження – це озеро Вербне, Чорторий у Деснянському районі і пляж на озері Райдужне з тих 12, які розпорядженням КМДА готуються цього сезону", - сказав Тимошенко. 

Що стосується зон відпочинку біля води, за його словами, їх не оцінюють як пляжі, де в обов`язковому порядку мають бути, зокрема, мережі водопостачання, каналізація, електропостачання й інше, і, відповідно, їм не видають санітарні паспорти, як для пляжів. 

Основною причиною, з якої столичні пляжі не можуть одержати узгодження в СЕС, є відсутність водопостачання і каналізації. 

За словами Тимошенка, "є занепокоєння", що решта 8 пляжів Києва цього року взагалі не зможе офіційно відкритися. 

Щодо того, що, згідно з розпорядженням міської влади від 31 травня, усі 12 пляжів віднесені до таких, "на яких дозволений відпочинок з купанням", Тимошенко пояснив: "Це вони самі так вирішили, що пляжі безпечні і можна починати купальний сезон". 

За його словами, СЕС здійснюватиме нагляд за виконанням усіх запланованих заходів на пляжах Києва, і якщо будуть зафіксовані відхилення у пробах питної води або водоймища, то ухвалюватиметься рішення про закриття пляжу. 

Причиною того, що пляжі не були вчасно підготовлені до експлуатації, він вважає, в першу чергу, запізнення з фінансуванням. 

Як відомо, кілька днів тому на офіційному сайті мерії столиці було оприлюднене розпорядження КМДА від 31 травня №390, яким затверджені переліки: "Зон відпочинку біля води, на яких за умови виконання комплексу заходів з упорядкування і облаштування дозволено відпочинок з купанням" (18 місць), "Водних об`єктів, які не рекомендовані для купання в літньому оздоровчому сезоні 2010 року" (50 місць), а також "Міських централізованих пляжів, на яких дозволений відпочинок з купанням" (12 місць).


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ