Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c1249cbc1afa/
Українська правда
Київ

У Януковича хочуть знати, що про них говорять у школах

11.06.2010  17:35

Київська влада вимагає від шкіл надавати інформацію про суспільно-політичні заходи у їхніх установах.

Про це повідомляє сайт Харківської Гельсінської групи, який оприлюднив наказ управління освіти Святошинської райадміністрації "Про призначення відповідальних за надання інформації".

Водночас у столичній мерії УНІАН не змогли оперативно надати текст самого доручення Леоніда Черновецького на підставі якого й було оприлюднено наказ управління освіти.

Так, у наказі наголошується, що рішення приймається на виконання доручення Київського міського голови від 2 квітня 2010 року № 30341 щодо "посилення уваги керівництва Адміністрації Президента України до інформації, яка стосується міської влади, підвищення якості інформаційно-аналітичних матеріалів про суспільно-політичні та резонансні події у місті та районах, зокрема надання щоденної оперативної інформації про перебіг у районі".

Згідно з наказом, призначається конкретна особа, яка має бути відповідальною за надання щоденної інформації по управлінню освіти.

"Із наказу важко зрозуміти, яка сама інформація цікавить Адміністрацію Президента України, - чи то інформаційно-аналітичні матеріали про проведення у закладах освіти виховних та культурних заходів, чи то інформація про будь-які події, які відбуваються в районі та дискусії з цього приводу серед вчителів, учнів, батьків", - йдеться в заяві.

"Ще важче зрозуміти, яке відношення адміністрація президента України має до освітян, а також встановити, який взаємозв`язок існує між навчанням дітей і політикою, яку проводить Президент", - зауважують правозахисники.

Вони висловлюють нерозуміння, чому і заради якої мети освітяни зобов'язані інформувати про кожний крок і висловлювання колег, учнів та їхніх батьків. "І зовсім незрозуміло, невже таке можливо у демократичній країні?", - наголошується в коментарі.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.