Столичні пам'ятники потребують термінового ремонту


Якщо вже сьогодні не розпочати реставрацію київських пам'ятників, то багато з них можуть зруйнуватися, але грошей не на це поки немає. 

Про це заявив начальник управління охорони пам'ятників історії і культури Руслан Кухаренко, пише "Комсомольська правда".

"На цей рік розроблена програма з реставраційних робіт. Але ми не можемо розпочати, поки не виділять кошти", - сказав Кухаренко, додавши, що ремонт потрібен пам'ятнику Незалежності на Майдані, Магдебурского права, Володимиру, Богдану Хмельницькому та багатьом іншим.

Так, монумент Незалежності потребує термінової герметизації швів, що постраждали від дощу і снігу, і зробити гідроізоляцію верхньої частини пам'ятника.

Також архітектори мають намір зайнятися пам'ятником Магдебурскому праву на Набережному шосе - необхідно провести реставраційні роботи в нижній частині колони, оскільки пам'ятник нахилився і може упасти.

Крім того, програмою передбачені роботи над пам'ятниками князеві Володимиру і Богдану Хмельницькому. Чекає своєї години і будівництво чавунного фонтана на Софійській площі, який міська влада запланувала поставити до 2012 року.

За словами Кухаренка, у групі ризику знаходиться пам'ятник княгині Ользі на Михайлівській площі, мовляв, на нього дуже погано вплинула зима.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ