Вулиця Мазепи стане Лаврською на найближчій сесії Київради


На наступній сесії Київської міської ради частина вулиці Івана Мазепи буде перейменована на вулицю Лаврську.

Про це розповів голова постійної комісії з питань культури та туризму, депутат фракції БЮТ Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба Блоку.

За його словами, таке рішення було прийняте більшість Блоку Черновецького і партії регіонів.

"Наша комісія не підтримала зазначене питання, бо по-перше, проект рішення не проходив  комісії з питань найменувань; по-друге, не було достатньої кількості часу, щоб у ньому розібратися. І головне - громадські слухання, які обов'язкові у таких випадках, проведені не були", - пояснив Бригинець.

Депутат додав, що після такого висловлювання отримав від представників більшості Янковича-Черновецького коментар такого змісту: "Питання все одно буде вирішене на сесії, незалежно від рішення комісії".

"Справа не в тому, що я проти такої назви вулиці, питання в тому, що перейменування стає модою президентів. У 2009 році  вул. Січневого повстання була поспішно перейменована на вул. Мазепи за бажанням Віктора Ющенка. Тепер команда Черновецького намагається догодити Вікторові Януковичу і перенайменувати її на вул. Лаврську", - стверджує Бригинець.

Проектом рішення пропонується перейменувати частину вулиці Мазепи, що пролягає від площі Слави до площі Великої Вітчизняної Війни, на вул. Лаврську. Питання було підняте за проханням керівника Російської православної церкви Кирила.

"Що стосується звернення митрополита Кирила до Київради, то я про нього чув, але офіційного звернення не бачив. У всіх випадках будь-яке перейменування, це додаткові складності для киян, пов'язані з перереєстрацією, друком нових карт тощо, тому їх потрібно уникати завжди, коли це можливо", - підсумував Бригинець.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ