Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c11f0e9608df/
Українська правда
Київ

Новий термінал у "Борисполі" відкриють 24 серпня

11.06.2010  11:16


Фото "Сегодня"
Наразі готовність нового термінала F в аеропорті "Бориспіль" становить 80%, а його відкриття переноситься на 24 серпня.

Про це "Сегодня" повідомили у прес-службі віце-прем'єра з питань підготовки до Євро-2012 Бориса Колеснікова.

За словами заступника гендиректора з будівництва і розвитку Володимира Монт'єва, зараз у приміщенні терміналу йде обробка, завершується монтаж устаткування й обробка зали очікування.

"Залишилося впорядкувати привокзальну площу. Там буде красива стоянка із сучасною системою регулювання руху і навіть сенсорних шлагбаумів: тобто під'їжджає машина, і планка відразу піднімається", - сказав нам Монт'єв.  

Як відомо, відкриття терміналу було заплановано на 31 травня, потім дату перенесли на кінець червня. У Кабміні однією з причин затримки відкриття називають спірні землі.

Дорога до термінала частково проходить по ділянках, що належать декільком авіакомпаніям, але, за словами Колеснікова, це питання будуть врегулювати швидко і жорстко: "Є закон "Про відчуження земель у примусовому порядку для суспільних потреб". У ньому передбачений порядок компенсації власникам".

За словами гендиректора аеропорту Бориса Шахсуварова, після відкриття у термінал F переведуть половину всіх міжнародних рейсів з терміналу В, в основному чартерних.

Це дозволить істотно розвантажити B, зменшивши там черги. У терміналі B, до того ж, побудують 7 додаткових стійок реєстрації.

Термінал F зможе пропустити в годину пік 1,5 тисячі осіб (через B проходить до 1,9 тисячі).

У новому терміналі на першому поверсі буде дві каси, кафе і зала очікування. У центрі - стійки реєстрації, зони контролю, а слідом - зона комплектації і видачі багажу.

На другому поверсі відкриють три великих магазини duty free, зала очікування для бізнес-класу, а біля неї - кафе, окрему кімната для паління, кімнату для пасажирів з дітьми, де дитину можна буде переповити і навіть помити.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.