Блок Кличка вимагає покарати забудовника, який вдруге знищив дерева на Дарниці

10.06.2010  15:34

1 2 3
Блок Віталія Кличка вимагає від прокуратури Києва розібратися зі свавіллям компанії-забудовника, яка вже вдруге знищила дерева на ділянці навпроти універмагу "Дитячий світ", по вул. Малишка, 2.

10 червня о п'ятій годині ранку кілька молодиків, прикриваючись постановою прокуратури Дніпровського району про закриття кримінальної справи щодо знищення зелених насаджень, вирубали та вивезли з майданчику півсотні молодих дерев, повідомляє прес-служба Блоку.

"Це сосни, ялинки та берези, які Віталій Кличко та депутати Блоку разом із місцевими мешканцями посадили на цій ділянці під час суботнику 10 квітня. Після знищення цих молодих дерев та викорчовування залишків віковічних сосен, представники компанії-забудовника встигли засипати місце майбутнього парку щебенем", йдеться в повідомленні.

Обурення в опозиційного блоку викликало й те, що районна прокуратура не знайшла підстав для притягнення до відповідальності осіб, які незаконно зрубали багатолітні дерева.

"Слідчі не побачили ознак порушення закону в тому, що фірма-забудовник, окрім актів на право власності на земельні ділянки, не мала ордеру на вирубку дерев та не відшкодувала ані копійки до бюджету міста. Варто зазначити, що під час зимового "лісоповалу", за підрахунками Міськжитлокомунінспекції, місто втратило близько 250 дерев, за які забудовник має компенсувати до бюджету 2,7 мільйона гривень", нагадали в Блоці.

За словами депутатів, незрозумілою у цьому питання є позиція районної Дніпровської прокуратури, особливо зважаючи на те, що у квітні цього року Генпрокуратура зобов'язала місцевих слідчих додатково розслідувати факти порушення земельного та екологічного законодавства.

"Не є секретом, що міська влада прагне лишити Київ його зелених зон заради прибутку від будівництва. Але правоохоронні та контролюючі органи не повинні стати інструментом у руках чиновницької сарани Черновецького", - заявили у Блоці Кличка.

Депутатська фракція внесла подання до прокуратури Києва щодо скасування існуючої постанови районної прокуратури.

Депутати також вимагають притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які знищили молоді дерева, висаджені за кошт активістів Блоку Кличка, та внести протест на рішення Київради про передачу земельної ділянки по вул. Андрія Малишка, 2 приватній структурі.

Фото Блоку Кличка

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ