Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c10cbc9ed297/
Українська правда
Київ

90% таксі у Києві не відповідають стандартам Черновецького

10.06.2010  14:26

Майже 90 відсотків таксі, які щодня курсують вулицями столиці, не відповідають встановленим стандартам.

Про це заявив міський голова Леонід Черновецький, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"90 відсотків таксі, які їздять у Києві, на наш погляд, не відповідають жодним стандартам, і в цьому є проблема", - сказав мер.

Водночас він пообіцяв, що незабаром у столиці може з'явитися комунальна служба таксі.

"Не думаю, що в нас будуть проблеми з тим, щоб організувати комунальну службу таксі. Їх у нас достатньо. Ми вже провели велику роботу. Ми відмоніторили, які таксі в Києві існують", - сказав Черновецький.

Як відомо, торік розпорядженням міського голови було створено робочу групу, яка має реалізувати в столиці програму "Муніципальне таксі", керівником її був Євген Червоненко.

"Робочою групою розроблено план реалізації програми. До роботи з самого початку залучали представників профспілкових організацій таксистів та операторів ринку", - сказав екс-заступник голови КМДА.

За словами Червоненка, фахівці мають закінчити розробку і затвердити правила надання послуг службами таксі, в яких буде визначено вимоги до перевізників відповідно до європейського рівня обслуговування, єдиної цінової політики, екологічних норм, безпеки перевезень пасажирів, швидкого виклику таксі, систем захисту і безпеки пасажирів.

Він вважає, що Київська адміністрація забезпечить мешканців та гостей столиці комфортними та безпечними послугами таксі, які відповідали б рівню європейського міста.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.