Київ отримає мільярд з держбюджету на виконання функцій столиці


Кабінет міністрів затвердив порядок використання у 2010 році коштів Стабілізаційного фонду, передбачених у держбюджеті для виконання Києвом функцій столиці.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабміну.

Згідно з текстом документу, 300 мільйонів гривень буде спрямовано на будівництво дільниці Куренівсько-Червоноармійської лінії метрополітену від станції "Либідська" до станції "Виставковий центр"; 84,7 мільйона на реконструкцію Московської площі; 182 мільйона на будівництво Подільського моста.

20 мільйонів гривень будуть витрачені на реконструкцію лінії швидкісного трамваю від Кільцевої дороги до залізничного вокзалу; 29 мільйонів - на реконструкцію Бортницької станції аерації; 57,2 мільйона на будівництво другої нитки каналізаційного колектора; 40,4 мільйона - на перекладку напірного каналізаційного колектора від насосної станції житлового масиву Святошин до Чумаківського самопливного колектора.

85 мільйонів гривень буде виділено на будівництво південно-західного каналізаційного колектора, 42,5 мільйона на будівництво Центру із застосування ПЕТ-технології для раннього виявлення онкологічних захворювань тощо.

Загальна сума коштів стабілізаційного фонду, передбачених на виконання Києвом функцій столиці становить 1 мільярд гривень.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ