Фестиваль Європейського кіно-2010



З 10 по 16 червня у столичному кінотеатрі "Кінопанорама" проходитиме фестиваль Європейського кіно.

На фестивалі буде представлена найповніша картина сучасного європейського кінематографу - кращі фільми з країн-учасниць Європейського Союзу.

Так, 10 червня о 20.00 відбудеться показ  німецького фільму "Щасливий як ніколи", номінованого на головну нагороду German Film Awards.

Дівчина легкої поведінки та аферист стали головними героями фільму. Зустрівши давню знайому Таню, чесний Франк знову береться за старі справи. Замаскована під комедію, смутна історія зради, що стає розплатою за щастя.

11 червня о 16.00 покажуть пригодницьку грецьку стрічку "Афіни - Стамбул".

Афін-Стамбул - це шлях, на який доля привела героя стрічки, чоловіка середнього віку, що недавно пережив розвід із дружиною після багатьох літ подружнього життя. Він відправляється в автомобільну подорож, не маючи ніякої мети.

11 червня о 20.00 увазі глядачів представлять французьку комедію "Усе те, що блищить".

Усі називають Елі і Лілу сестрами. Вони знають один одного з дитинства, усе розділяють на двох, і загальну мрію про краще життя теж. Вони живуть на периферії за 10 хвилин їзди від Парижа. Щоб наблизитися до мрії в стилі "шик", де усе здається можливим і все так блищить, дівчата вплутуються у великі неприємності.

12 червня о 16.00  покажуть люксембурзьку драму "Непокірливі".

У травні 1944 року молодий хлопець відразу ж після закінчення коледжу повертається  в рідне місто в Люксембурзі. Відмовившись воювати на німецькій стороні, він обирає бурлацьке життя і приєднується до інших дезертирів, що ховаються в покинутій шахті...

12 червня о 20.00 - португальська драма "Капітани квітня", в основу сюжету якої лягли найбільш яскраві епізоди власних спогадів режисера й акторки Марії Де Медейруш про події Революції Гвоздик, що у 70-і роки вплинула на  португальську історію.

У ніч з 24 на 25 квітня в Португалії пролунала пісня-заклик, що поклала початок воєнним діям у країні...

13 червня о 16.00 у кінотеатрі покажуть словенську романтичну комедію "Інсталяція любові" - витончену сатиру, побудовану як фільм у фільмі. Традиційна й універсальна тема любові попадає під специфічне висвітлення, її своєрідна інсталяція відкриває шлях до широких пошуків цього поняття. 

13 червня о 20.00 пройде показ словацької драми "Танго з комарами".  

Після довгого перебування за кордоном два емігранти повертаються на короткий час  у Словаччину. Кароль повинний розлучитися, аби знову піти під вінець. Його багата наречена Лючія, боячись, що коханому не вистачить рішучості зробити цей важливий крок, наймає дешевого актора Рудо за ним доглянути. Приїзд у Братиславу ускладнює їхнє завдання. Минуле змушує розкрити всі карти і показати своє справжнє обличчя.

14 червня о 20.00 увазі глядачів представлять шведську драму "Незабутні миті", яка розповість про Швецію початку ХХ століття - періоду соціальних змін, військових заворушень і життя за межею бідності. Молода представниця робітничого класу Марія виграє в лотерею новенький фотоапарат. Світ в об'єктиві камери змінює її світогляд і допомагає піклуватися про родину із шести дітей і коханого чоловіка-п'яниці, до того ж небайдужого до інших жінок.

15 червня о 20.00 пройде показ турецької драми "Мовмо".  

Чи може дев'ятирічний хлопчик бути старшим братом, батьком, матір'ю й ідеалом одночасно? Для маленької Айсе Ахмет втілює все, чого їй не вистачає в житті. Але Ахмет і сам дитина, у якої повно своїх страхів і недоліків. Їхній батько Казим пішов до іншої жінки, залишивши дітей на кульгавого дідуся Хасану. Не дивлячись на такі жорстокі повороти долі, братик і сестричка не втрачають надії.

16 червня о 20.00 увазі глядачів представлять українську драму "Мелодія для шарманки".

Головні герої - зведені брат і сестра, після смерті матері вирушають з провінційного містечка на пошуки своїх батьків у велике місто. Байдужість навколишнього світу напередодні Різдва до простих проблем дітей приводить до трагічного фіналу.

Вартість квитків на фільми фестивалю - 10 гривень. Показ фільмів фестивалю також пройде у кінотеатрі "Київ".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ