Боя отравили – експертиза


Слон Бой зі столичного зоопарку загинув внаслідок отруєння. До такого висновку прийшли провідні спеціалісти ветеринарної медицини, які складали протокол розтину і проводили гістологічну експертизу тканин тварини, пише "Комсомольська правда". 

У протоколі зазначено: 26 квітня тварина, як звичайно, знаходилося в зовнішньому вольєрі. Бой ходив по загону, від їжі не відмовлявся. О 10.47 слон раптом упав на правий бік. Співробітники, що прибігли, зафіксували шок, асфіксію, ознаки гострої серцевої і дихальної недостатності.

Таким чином, слон задихався. Усе відбулося настільки швидко, що вже через 3 хвилини, о 10.50, працівникам залишилося лише зафіксувати смерть гіганта.

У протоколі розтину чітко зазначено: у кровоносних судинах і органах тварини кров не згорнулася, а залишилася рідкою. Трахея була заповнена пінистим слизом.

На основі анамнезу і загальної картини патолого-анатомічного розкриття комісія і зробила висновок: слон Бой загинув внаслідок токсичного шоку, викликаного отрутою невідомого походження.

Фахівці припустили, що можливо, слона могли отруїти препаратами з групи ціанідів. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ