На Лисій горі збудують торгово-офісний центр


Творча архітектурна майстерня "В. Шкрогаль" відновила проектування громадсько-житлового кварталу на Лисій горі, будівництво якого планується розпочати в наступному році.

Концептуальний проект забудови Лисогірського спуску був розроблений за замовленням компанії "Основа З" ще в 2008 році, пише "Деловая столица".

Зокрема, концепція припускає освоєння ділянки площею 12 га, обмеженої територією природного заповідника "Лиса гора", заводами будматеріалів і цементним, виробничою базою будуправління ВАТ "Хрещатикбуд", межею селища Жовтневе і схилами Багринової гори.

Вказана ділянка значилася в Генплані розвитку Києва як промислова зона і кілька років тому була відведена під громадську забудову.

Але пізніше Київрада змінила цільове призначення ділянки, і відвівши його під "будівництво житлового комплексу з об'єктами соціальної інфраструктури", відзначає видання.

За словами головного архітектора проекту Володимира Шкрогаля, місце привабливе тим, що поблизу є Столичне шосе, лісопарк в урочищі Покал, Дніпро.

У зв'язку з тим, що рельєф ділянки, яку колись використовували як кар'єр з видобутку глини, є складним, а перепад висот сягає 40 м, то архітектори запропонували розмістити об'єкти комплексу на шести терасах.

На кожній терасі планують побудувати дугоподібні багатосекційні будинки заввишки від 9 до 30 поверхів, а також 25-поверхові односекційні житлові будинки з підземними паркінгами та об'єктами громадського призначення.

На верхній терасі комплексу, у північно-західній його частині, запроектований висотний торгово-офісний центр, загальною площею близько 315 тисяч кв. м, відзначає видання.

На нижній терасі, де розташоване озеро, передбачається провести озеленення і благоустрій зони відпочинку.

"Оскільки дана територія знаходиться далеко від міських комунікацій і вимагає проведення спеціальних заходів щодо інженерної підготовки, ймовірно, що для реалізації проекту знадобляться дуже великі капіталовкладення", - сказав Шкрогаль.

За словами представника замовника Симона Кацнельсона, "Основа З" має намір реалізувати проект за власні кошти.

"У даний момент ми завершуємо проектування першого будинку комплексу неподалік від Столичного шосе. Дозвіл на будівництво сподіваємося одержати до осені поточного року, а самі роботи почнемо в наступному році ", - сказав він.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ