Азаров не проти, щоб Київ перестав бути центром області


Прем'єр-міністр Микола Азаров, підтримує ідею перенесення обласного центру Київської області з Києва до іншого міста і навіть доручив до осені підготувати економічне обґрунтування переносу.

Про це заявив губернатор Київщини Анатолій Присяжнюк, пише "Дело".

"Я вже обговорював це питання з прем'єр-міністром Миколою Азаровим. У цілому він підтримав ідею і доручив до осені підготувати економічне обґрунтування переносу. Над цим зараз працюють фахівці адміністрації", - сказав Присяжнюк.

Необхідність переносу адміністративного центра він пояснює бажанням збільшити надходження в обласний і місцеві бюджети.

Водночас, за словами першого заступника голови Київської ОДА Володимира Полочанинова, чутки про можливе перенесення обласного центру в Бровари, Вишгород або Бориспіль не є правдивими.

"З самого початку ми вирішили, що новий адмінцентр може бути створений лише на правому березі Дніпра, де проживає велика частина населення області, причому не ближче ніж за 60-70 км від Києва. На наш погляд, чиновники, що працюють в обласній адміністрації, повинні жити в цьому населеному пункті. В іншому разі їхні поїздки на роботу і назад будуть створювати додаткові затори на дорогах", - сказав Полочанинов.

Таким чином, відзначає видання, під озвучені ним критерії підпадає лише три міста: Фастів, Біла Церква і Кагарлик.

Полочанинов найбільш реальним варіантом вважає Білу Церкву, оскільки це найбільше місто Київської області з населенням понад 200 тисяч осіб.

Крім того, за словами чиновника, у центрі міста є земельна ділянка площею 8 га, на якій можна побудувати адміністративний будинок і житлові будинки для працівників адміністрації.

"Усі об'єкти нерухомості планується звести за рахунок приватних інвесторів. Натомість вони одержать частину нерухомого майна обласної адміністрації в Києві", - пояснив Полочанинов.

Приступити до реалізації свого задуму чиновники мають намір після отримання офіційної згоди депутатів усіх рівнів. Сам же процес переїзду може зайняти як мінімум три-чотири роки.

Тим часом депутати Білої Церкви наразі вже готові підтримати ініціативу губернатора.

"Керівництво обласної адміністрації дійсно зверталося до нас з питанням про можливість перенесення центра Київщини в наш населений пункт. Ми підтримуємо цю ідею. Тим більше що на території міста вже працює низка обласних структур: регіональні інспекції, інститут удосконалення педагогічних кадрів, обласна дитяча лікарня №2 та ін.", - сказав заступник міського голови Білої Церкви Микола Антонюк.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ