Слона Боя вбила дієта?


Слон Бой зі столичного зоопарку помер через неякісну їжу і дієти. Такі висновки можна зробити на основі судово-медичного дослідження фрагментів внутрішніх органів тіла слона, пише "Сегодня". 

Дослідження проводило київське бюро судмедекспертизи, в якому роблять подібні аналізи для людського організму. 

Згідно з експертизою, у Боя був ослаблений імунітет, він страждав на хронічну ниркову недостатність та хронічний коліт (запаленням слизової оболонки кишечника). 

Ознаками того, що смерть настала швидко є патології в легеневій і серцево-судинній тканині та білкова дистрофія внутрішніх органів. 

За словами сімейного лікаря Михайла Касьянова і ветеринара Ігоря Кравченка, причиною такого діагнозу могло стати те, що тварина не отримувала потрібних вітамінів, недоїдала і їла неякісну їжу. 

Тим часом тимчасово відсторонена від обовязків директора зоопарку Світлана Берзіна каже, що поки не ознайомлена з результатами досліджень, але вже переконана, що коментувати результати можуть тільки фахівці, зокрема, ветлікар. 

"Мене бентежить один момент – чому патматеріалі слона порівнювали з показниками для людського організму", - сказала Берзіна.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ