Карпачова взялася за смерть студента і вимагає ексгумації тіла


Уповноважений Верховної Ради з прав людини Ніна Карпачова відкрила провадження у справі про брутальне порушення працівниками Шевченківсього відділу міліції Києва прав на життя студента Ігоря Індила.

Про це повідомили в прес-службі уповноваженого ВР з прав людини, пише УНІАН.

"Справою честі прокуратури та міліції має бути об'єктивне, всебічне та в максимально стислі строки проведене розслідування цієї резонансної справи. Як омбудсман, я захищатиму правду про всі обставини цієї трагедії та добре ім'я Ігоря Індила", - сказала Карпачова.

Вона також додала, що нині вже сформовано бригади з фахівців Секретаріату уповноваженого з прав людини, які ретельно вивчають цю надзвичайну ситуацію. Вони вже провели зустрічі з батьками загиблого, керівництвом коледжу, де навчався Індило, адміністрацією гуртожитку, багатьма студентами тощо.

Уповноважений з прав людини запропонувала батькам загиблого у будь-який час звертатися до неї у разі порушення їхніх прав правоохоронними органами.

Крім того, наразі Карпачова заявляє, що особисто контролює хід справи та готує подання геппрокуророві Олександру Медведьку, у якому наполягає на ексгумації тіла загиблого студента.

Як відомо, 26 травня телеканал "1+1" повідомив, що в одному з гуртожитків Києва дільничний міліціонер забрав студента в районний відділ міліції Шевченківського району, а на ранок батькам запропонували забрати тіло хлопця з моргу. 

Згодом міліція заявила, що студент загинув у Шевченківському районному відділенні міліції в столиці через те, що впав, перебуваючи у нетверезому стані.

28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції столиці, в якому загинув Індил.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ