Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c07b617bfe94/
Українська правда
Київ

Мерія розробила нові правила гри для МАФів

03.06.2010  17:03

Столична адміністрація розробила низку правил для встановлення на території міста малих архітектурних форм та умови ведення цього бізнесу.

Ці правила, покликані убезпечити місто від незаконно встановлених ларьків, а підприємців - від незаконного знесення їхніх кіосків та подолати корупцію у цій сфері, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами куратора напрацювання документа заступника голови КМДА Валерія Міронова, головне, що потрібно підприємцям - це "повна законність та прозорість".

"Поки законодавство "кульгає", на рівні міста ми впровадимо єдині правила, задовольнивши які, підприємець отримає "усім бумажкам бумажку" і зможе працювати спокійно",- пояснив чиновник.

Першим нововведенням стане те, що весь пакет потрібних дозвільних документів підприємці зможуть отримувати у "Єдиному вікні", а не ходитимуть до низки чиновників.

Усі тарифи на послуги, за словами Міронова, буде визначено і оприлюднено, вони будуть постійно доступні для ознайомлення.

Обов'язковою умовою розміщення кіоску буде погодження з районними адміністраціями.

З "Київенерго", "Київводоканалом", "Київгазом" та іншими установами обіцяють узгодити чіткий перелік вимог, аби вони зайвий раз не перевіряли підприємців.

Крім того, для всього міста хочуть розробити своєрідний кадастр - щодо кожної вулиці буде схема, скільки кіосків уже є, скільки потрібно, де доцільно поставити і з яким профілем роботи.

Водночас міська влада планує звернутися до Кабміну та Верховної Ради з ініціативами щодо вдосконалення законодавчої бази для роботи бізнесу.

Як відомо, нові правила і порядок розміщення МАФів мали обговорити на сесії Київради 3 червня, однак, секретар Київради Олесь Довгий через послання Президента Віктора Януковича до народу переніс сесію.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.