Мерія розробила нові правила гри для МАФів


Столична адміністрація розробила низку правил для встановлення на території міста малих архітектурних форм та умови ведення цього бізнесу.

Ці правила, покликані убезпечити місто від незаконно встановлених ларьків, а підприємців - від незаконного знесення їхніх кіосків та подолати корупцію у цій сфері, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За словами куратора напрацювання документа заступника голови КМДА Валерія Міронова, головне, що потрібно підприємцям - це "повна законність та прозорість".

"Поки законодавство "кульгає", на рівні міста ми впровадимо єдині правила, задовольнивши які, підприємець отримає "усім бумажкам бумажку" і зможе працювати спокійно",- пояснив чиновник.

Першим нововведенням стане те, що весь пакет потрібних дозвільних документів підприємці зможуть отримувати у "Єдиному вікні", а не ходитимуть до низки чиновників.

Усі тарифи на послуги, за словами Міронова, буде визначено і оприлюднено, вони будуть постійно доступні для ознайомлення.

Обов'язковою умовою розміщення кіоску буде погодження з районними адміністраціями.

З "Київенерго", "Київводоканалом", "Київгазом" та іншими установами обіцяють узгодити чіткий перелік вимог, аби вони зайвий раз не перевіряли підприємців.

Крім того, для всього міста хочуть розробити своєрідний кадастр - щодо кожної вулиці буде схема, скільки кіосків уже є, скільки потрібно, де доцільно поставити і з яким профілем роботи.

Водночас міська влада планує звернутися до Кабміну та Верховної Ради з ініціативами щодо вдосконалення законодавчої бази для роботи бізнесу.

Як відомо, нові правила і порядок розміщення МАФів мали обговорити на сесії Київради 3 червня, однак, секретар Київради Олесь Довгий через послання Президента Віктора Януковича до народу переніс сесію.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ