Під Києвом набудують дешевих будинків?



Фото vse-sam.ru
Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба пообіцяв до осені побудувати під Києвом кілька вулиць з гіпсокартоновими будинками.

На його думку, це єдиний спосіб зробити житло доступним, пише "Комсомольська правда".

Як приклад міністр навів досвід Європи, Канади і США, де такі технології будівництва - найпопулярніші. 

"Ми готуємося до осені побудувати вулицю під Києвом, де покажемо 28 технологій, що дозволяють здешевити будівництво одно- і двоповерхових будиночків. Навіть хочемо зробити тест-драйв: поки людина не поживе в такому будиночку, вона вважає, що це пап'є-маше", - заявив Яцуба.

Конкретне місце будівництва поки що не відомо, але є попередні домовленості з Українською будівельною асоціацією про те, що вона надасть ділянку розміром 5 га в районі Борисполя.

Туди запросять усіх виробників будматеріалів і запропонують звести будинку за різними ощадливими технологіями. А кияни при бажанні зможуть пожити в них кілька днів, щоб оцінити якість. 

У Київраді ініціативу міністра вважають перспективною. Зокрема, член постійної комісії Київради з питань земельних відносин, будівництва й архітектури Володимир Дробот переконаний, що ідея будівництва такого житла в Києві більш ніж назріла.

"Воно досить дешеве, швидко будується і цілком надійне. Стіни таких будинків зводяться за принципом "сендвіч-панелі", з обох сторін якої розміщені шари конструкції, що обгороджує, (це може бути як гіпсокартон, так і пластик, сайдінг або дерево), а усередині - мінеральна базальтова плита. Це екологічно чистий матеріал. Така конструкція забезпечує необхідну теплопровідність і теплоізоляцію, а також досить надійна", - сказав Дробот. 

Виходячи з цін на будматеріали реалізовувати таке житло можна буде по $400, максимум $500 за кв. м. На будівництво будинку треба у середньому 2 місяці. Мінімальний термін експлуатації такого будинку складає 50 років.

Однак, головною проблемою у цьому питання є земля, оскільки хмарочос за такою технологією побудувати не вийде, то зводити подібні будинки - максимум 4 поверхи - на дорогій київській землі нерентабельно.

"У Києві, де дуже дорога земля, будувати такі будинки не вийде", - сказав Дробот, додавши, що втілити таку ідею можна дише за містом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ