Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c079c4ceb260/
Українська правда
Київ

БЮТ вимагає скликати окрему сесію Київради для відміни тарифів

03.06.2010  16:13

Депутатська фракція БЮТ у Київраді вимагає від міського голови Леоніда Черновецького провести окреме пленарне засідання 10 червня для відміни розпорядження КМДА від 31 травня 2010 року №392, яким було підвищено житлово-комунальні тарифи для населення.

Про це під час прес-конференції у четвер повідомила голова фракції Тетяна Мелехова, повідомляє прес-служба БЮТ.

За її словами, відповідний проект рішення щодо відміни підвищення тарифів вже підготовлений фракцією БЮТ до розгляду, а лист з підписами депутатів направлений до міського голови.

"Про те, що житлово-комунальні тарифи у Києві будуть підняті, київська фракція БЮТ попереджала ще під час обговорення та прийняття бюджету. Влада Черновецького-Януковича яскраво демонструвала своє бажання зробити цей крок, не заклавши у бюджет Києва на 2010 рік ані копійки на компенсацію різниці у тарифах. Профільні чиновники тоді все заперечували, але бюджет Києва Черновецьким ще не підписаний, а підняття тарифів вже відбулось", - сказала Меліхова.

Вона також розвінчала спробу Черновецького виправдатись перед киянами за необґрунтоване підвищення тарифів, переконуючи, що, мовляв, оприлюднене у "Хрещатику" розпорядження за його підписом - це не введення в дію документу, а лише початок його для обговорення.

"Є в цієї версії одне велике "але" - проекти не мають номера - його присвоюють лише підписаному розпорядженню. І по-друге, розпорядження КМДА набуває чинності з моменту опублікування його у муніципальній газеті "Хрещатик". Отже те, що говорить мер - неправда", - підсумувала депутат.

Як відомо, Київська адміністрація підвищила тарифи на комунальні послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня на 34% і 41% відповідно.

Також цим розпорядженням передбачене дворазове "приведення тарифів до економічно-обґрунтованого рівня" з 1 вересня та 1 листопада 2010 року.

Опозиція відразу заявила про свій намір оскаржити нові тарифи на комунальні послуги. Однак згодом мер пояснив, що його розпорядження про підвищення тарифів не так зрозуміли.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.