БЮТ вимагає скликати окрему сесію Київради для відміни тарифів


Депутатська фракція БЮТ у Київраді вимагає від міського голови Леоніда Черновецького провести окреме пленарне засідання 10 червня для відміни розпорядження КМДА від 31 травня 2010 року №392, яким було підвищено житлово-комунальні тарифи для населення.

Про це під час прес-конференції у четвер повідомила голова фракції Тетяна Мелехова, повідомляє прес-служба БЮТ.

За її словами, відповідний проект рішення щодо відміни підвищення тарифів вже підготовлений фракцією БЮТ до розгляду, а лист з підписами депутатів направлений до міського голови.

"Про те, що житлово-комунальні тарифи у Києві будуть підняті, київська фракція БЮТ попереджала ще під час обговорення та прийняття бюджету. Влада Черновецького-Януковича яскраво демонструвала своє бажання зробити цей крок, не заклавши у бюджет Києва на 2010 рік ані копійки на компенсацію різниці у тарифах. Профільні чиновники тоді все заперечували, але бюджет Києва Черновецьким ще не підписаний, а підняття тарифів вже відбулось", - сказала Меліхова.

Вона також розвінчала спробу Черновецького виправдатись перед киянами за необґрунтоване підвищення тарифів, переконуючи, що, мовляв, оприлюднене у "Хрещатику" розпорядження за його підписом - це не введення в дію документу, а лише початок його для обговорення.

"Є в цієї версії одне велике "але" - проекти не мають номера - його присвоюють лише підписаному розпорядженню. І по-друге, розпорядження КМДА набуває чинності з моменту опублікування його у муніципальній газеті "Хрещатик". Отже те, що говорить мер - неправда", - підсумувала депутат.

Як відомо, Київська адміністрація підвищила тарифи на комунальні послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня на 34% і 41% відповідно.

Також цим розпорядженням передбачене дворазове "приведення тарифів до економічно-обґрунтованого рівня" з 1 вересня та 1 листопада 2010 року.

Опозиція відразу заявила про свій намір оскаржити нові тарифи на комунальні послуги. Однак згодом мер пояснив, що його розпорядження про підвищення тарифів не так зрозуміли.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ