Міліція: Чиновники "Київзеленбуду" вкрали 23 мільйони


Київська міліція встановила факт розкрадання коштів з місцевого бюджету на суму більше 23 мільйонів гривень посадовими особами КО "Київзеленбуду".

Про це розповіли у Центрі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві, повідомляє "Інтерфакс".

Зокрема, столична міліція зібрала матеріали щодо посадових осіб "Київзеленбуд", що заволоділи кошами  місцевого бюджету на суму 23,4 мільйона гривень. Ці кошти, за даними правоохоронців, були видані розпорядженням Київської міської адміністрації на закупівлю саджанців дерев і кущів.

Перевірка встановила, що в квітні 2009 року між "Київзеленбудом і одним з підприємств був складений договір про постачання саджанців і кущів на суму 27 мільйонів гривень, були перераховані і кошти.

У травні 2009 року це підприємство склало договори з іншим ТОВ з придбання цих саджанців і перерахувало 26 мільйонів гривень. У свою чергу, це ТОВ склало договори ще з 3 підприємствами.

Після часткового одержання саджанців і їхньої посадки наприкінці травня між "Київзеленбудом" і першим підприємством знову був складений договір, за яким "Київзеленбуд" передав цьому підприємству саджанці на суму 24 мільйони гривен.

Потім це підприємство знову складало фіктивні договори з ТОВ на збереження цих саджанців.

Однак перевірка встановила, що підприємство саджанців на збереження на одержувало, а посадові особи зеленбуду шляхом низки фіктивних угод з підприємствами заволоділи коштами місцевого бюджету в сумі 23,4 мільйона гривень.

Слідче управління ГУ МВС у Києві порушило кримінальну справу за присвоєння і розкрадання майна в особливо великих розмірах, санкція по який передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ