Азаров наказав Мінтрансу і київській мерії добудувати Дарницький міст



Фото з сайту Укрзалізниці
Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив міністерству транспорту і зв'язку та Київській адміністрації забезпечити завершення робіт з будівництва Дарницького моста в Києві в 2010-2011 роках.

Відповідає доручення прем'єр зробив за результатами робочої поїздки на об'єкт у Києві в четвер, повідомляє "Інтерфакс".

За словами Азарова, відповідальними за виконання доручення є персонально міністр транспорту і зв'язку Костянтина Єфименко і перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Ми зараз розглянули ті питання, які необхідно вирішити для того, щоб в основному автомобільний міст був зданий 31 грудня, а залізничний міст - у плині 2011 року", - сказав прем'єр.

Він додав, що всі необхідні рішення усі будуть оформлені.

"Додатково Київської міської державної адміністрації хочу відзначити, що вона повинна діяти рішуче там, де мова буде йти про знос незаконних будівель. У нас є державні інтереси, і ми повинні вирішувати ці питання негайно, невідкладно і, якщо потрібно, жорстко", - додав Азаров.

У свою чергу, Голубченко повідомив, що вже створено робочу групу для вирішення питання по землевідведенню для будівництва моста, а також проведені зустрічі з власниками гаражів, що заважають цим роботам, і отримано їхню згоду на перенесення. Крім того, міська влада готова компенсувати перенесення гаражів, встановлених легітимно.

За словами Єфименка, на будівництві Дарницького моста в 2010 році планується освоїти приблизно 1 мільярд гривень, за рахунок яких у 2010 - початку 2011 року передбачається ввести в експлуатацію залізничну частину моста і частково автомобільне полотно.

Ще 1 мільярд гривень планується освоїти в 2011 році для повного завершення робіт на об'єкті.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ