Посадовці "Центру серця" розтринькали 55 мільйонів


Київська міліція виявила факт розкрадання 55 мільйонів гривень бюджетних коштів, призначених для закупівлі медичного устаткування столичної міської клінічної лікарні "Київської міський центр серця".

Про це розповіли у Центрі зв'язків з громадськістю ГУ МВС у середу, пише "Інтерфакс".

Зокрема, міліція зібрала матеріали на посадових осіб КП "Інженерний центр" Київської міськадміністрації і Київської міської клінічної лікарні "Київської міський центр серця", які протягом 2007-2010 років, використовуючи службове становище, розтратили медичне устаткування на загальну суму 55 мільйонів гривень, що купувалося за бюджетні кошти.

Так, у 2008 році Центр серця, відповідно до розпорядження Головного управління охорони здоров'я і медичного забезпечення КМДА, придбав у низки підприємств і поставив на баланс медичне устаткування на загальну суму 169 мільйонів гривень. Однак, на устаткування на суму 55 мільйонів гривень були відсутні документи, які б підтверджували якість і кількість устаткування.

За зібраними матеріалами слідче управління міліції порушило кримінальну справу за присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ