Азаров дозволив Черновецькому позичити 2 мільярди



Фото "Сегодня"
Кабінет міністрів дозволив Київській міській держадміністрації залучити кредит у сумі 2 мільярди гривень для погашення заборгованості з різниці в тарифах на тепло- і водопостачання перед ВАТ "Київенерго" та ВАТ "Київводоканал".

Про це йдеться в урядовій постанові №371 від 31 травня, оприлюдненій на веб-сайті Кабміну.

КМДА дозволено залучити кредити на ці цілі без проведення тендерних процедур з терміном погашення до кінця 2010 року.

Згідно з документом, міськадміністрація має забезпечити перерахування залучених коштів на окремий рахунок "Київенерго" в Держказначействі для подальшого погашення енергокомпанією заборгованості перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ.

Також Київській адміністрації доручено для забезпечення розрахунків за залученими кредитами, забезпечити надходження додаткових фінансових ресурсів у столичний бюджет за рахунок збільшення надходжень від плати за землю та оренди комунального майна.

Як відомо, Київська адміністрація підвищила тарифи на комунальні послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення для населення Києва з 1 липня на 34% і 41% відповідно.

Також цим розпорядженням передбачене дворазове "приведення тарифів до економічно-обґрунтованого рівня" з 1 вересня та 1 листопада 2010 року.

За інформацією члена бюджетної комісії від БЮТ у Київраді Сергія Мельника, у бюджеті Києва-2010 гроші на компенсацію різниці в тарифах не передбачені.

За даними "Київенерго" станом на 1 травня київська міська влада заборгувала енергокомпанії 1 мільярд 868 мільйонів гривнь по компенсації збитків на виробництво теплової енергії.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ