Метрополітен просить киян написати гімн підземки


КП "Київський метрополітен" оголошує конкурс на створення власного гімну.

Метою проведення конкурсу є виявлення кращої пропозиції зі створення гімну метрополітену, його тексту й музики, як єдиного цілого, повідомляє прес-служба підземки.

"У конкурсі можуть брати участь митці, професійні творчі колективи та аматори, незалежно від віку й місця проживання", йдеться в повідомленні.

Роботи на конкурс приймаються з 1 по 30 червня у вигляді єдиного твору - тексту й музики, як індивідуальні, так і колективні.

Основні вимоги до робіт: текстова складова Гімну повинна відображати діяльність метрополітену, трудовий подвиг працівників підприємства; музична складова - повинна містити урочистість та піднесеність, притаманні святковим заходам, а також підкреслювати щоденну напружену працю метрополітенівців.

Переможця конкурсу буде визначено в три етапи: перший - on-line голосування на сайті 50-річчя метрополітену; другий - на засіданні журі конкурсу; третій - під час проведення конкурсного концерту.

Роботи на конкурс необхідно надсилати на адресу: 03055 м. Київ, проспект Перемоги, 35 з поміткою "Конкурс "Гімн Київського метрополітену".

Як відомо, раніше керівництво метро проводило конкурс на нового диктора, який оголошуватиме станції підземки.

Зокрема, начальник метро Петро Мірошников наголошував, що вже цієї весни у метрополітені з'являться поїзди, у яких станції оголошуватимуть відомі артисти та політики. Він також висловив сподівання, що відомі люди заплатять підземці за те, що пасажири слухатимуть їхні голоси.  

Згідно з попередніми результатами, лідирували письменник і художник Лесь Подервянський, а також нинішній диктор -  директор лялькового театру Микола Петренко, за ними - Олег Скрипка, Ані Лорак і Богдан Ступка.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ