Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c04e1c3c789d/
Українська правда
Київ

Вінський: "Жуляни" треба передати на баланс "Борисполя"

01.06.2010  14:32

Намір Київської міської ради передати в оренду комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" є помилкою.

Про це йдеться в листі екс-міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського до прем'єра Миколи Азарова.

"Реконструкція аеродрому проведена повністю за кошти Державного бюджету, і, відповідно до Угоди, аеродром має бути переданий у власність держави в управління Мінтрансзв'язку (відповідна Угода знаходиться в Мінтрансзв'язку)", - йдеться в листі.

На думку політика, "в цих умовах єдино вірним рішенням є передача аеропорту "Жуляни" на баланс ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", менеджмент якого здатний вирішити ключове питання: професійно управляти аеропортом "Жуляни", забезпечивши його роботу в єдиному комплексі".

Вінський наголошує, що фінансовий стан "Борисполя" цілком дозволяє йому вирішити питання будівництва терміналу самостійно.

Разом з цим, екс-міністр наголошує на необхідності, "з метою системного розв'язання питання залучення інвестицій в аеропорти України", в найкоротші терміни прийняти Повітряний кодекс, який був підготовлений Мінтрансзв'язку ще у 2008 році.

Як відомо, Київрада проводить конкурс на право оренди комплексу будівель, споруд та обладнання, що перебувають на балансі КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

Зокрема, віддати в оренду на 49 років планують віддати сам аеропорт (Повітрофлотський проспект, 92) та будівлі, розташовані за адресами Повітрофлотський проспект, 73, 79, 81, 86, 88, 92, 96, 96 а, 96 б. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.