Вінський: "Жуляни" треба передати на баланс "Борисполя"


Намір Київської міської ради передати в оренду комунальне підприємство "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни)" є помилкою.

Про це йдеться в листі екс-міністра транспорту і зв'язку Йосипа Вінського до прем'єра Миколи Азарова.

"Реконструкція аеродрому проведена повністю за кошти Державного бюджету, і, відповідно до Угоди, аеродром має бути переданий у власність держави в управління Мінтрансзв'язку (відповідна Угода знаходиться в Мінтрансзв'язку)", - йдеться в листі.

На думку політика, "в цих умовах єдино вірним рішенням є передача аеропорту "Жуляни" на баланс ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", менеджмент якого здатний вирішити ключове питання: професійно управляти аеропортом "Жуляни", забезпечивши його роботу в єдиному комплексі".

Вінський наголошує, що фінансовий стан "Борисполя" цілком дозволяє йому вирішити питання будівництва терміналу самостійно.

Разом з цим, екс-міністр наголошує на необхідності, "з метою системного розв'язання питання залучення інвестицій в аеропорти України", в найкоротші терміни прийняти Повітряний кодекс, який був підготовлений Мінтрансзв'язку ще у 2008 році.

Як відомо, Київрада проводить конкурс на право оренди комплексу будівель, споруд та обладнання, що перебувають на балансі КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни).

Зокрема, віддати в оренду на 49 років планують віддати сам аеропорт (Повітрофлотський проспект, 92) та будівлі, розташовані за адресами Повітрофлотський проспект, 73, 79, 81, 86, 88, 92, 96, 96 а, 96 б. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ