Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c04ce3ed909b/
Українська правда
Київ

Міліція: тварини в зоопарку померли не від отрути

01.06.2010  12:09

Столична міліція стверджує, що жодна зі смертей тварин, що сталися нещодавно у київському зоопарку не викликана отруєнням.

Про це у коментарі "Комерсанту" заявив керівник центру зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві Володимир Поліщук.

"У ході експертизи в тканинах слона не було виявлено ядохімікатів. У верблюда в кишечнику виявлені інфекційні палички", - сказав Поліщук.

За його словами, міліція також не бачать підстав стверджувати, що самку бізона отруїли.

"Імовірніше за все, бізон помер від старості. Ці тварини живуть 20-25 років, а цій самці було 26",- сказав керівник центру зв'язків з громадськістю ГУ МВС у Києві.

Також, за його словами, він не бачить, чим міліція може допомогти зоопарку.

"Скільки працівників міліції біля одно слона не поставити, навряд чи стан тварин буде кращим, якщо їх нормально не годувати, не робити вакцинації, не давати вітамінів", - сказав Поліщук.

Тим часом директор столичного звіринцю Світлана Берзіна вважає оприлюднені міліцією результати експертизи неповними.

"Як можна стверджувати, що тварина не була отруєна? Ще не завершене гістологічне дослідження зразків тканини, і не зроблений біохімічний аналіз крові слона", -  сказала вона, додавши, що адміністрація зоопарку звернулася в незалежну лабораторію для встановлення причин смерті слона.

Крім того, прокуратура Києва почала перевірку господарської діяльності КП "Київський зоопарк" і умов утримання тварин. За словами керівника прес-служби прокуратури Мирослави Мушки, у перевірці беруть участь міська санепідемстанція, головне управління ветеринарної медицини, екологічна інспекція Києва та контрольно-ревізійне управління.

Як відомо, Берзіна неодноразово заявляла, що тварини зоопарку були отруєні колишніми співробітниками звіринцю.

Мер Києва Леонід Черновецький звернувся до МВС і прокуратури з проханням розібратися у  ситуації з зоопарком, а на час розслідування відсторонив Берзіну від виконання службових обов'язків.

Як відомо, у зоологічному парку в неділю загинула 26-літня бізон Вія

За останні два місяці в Київському зоопарку загинули слон Бой і верблюдиця Мая, крім того, за даними прес-служби звіринцю, були спроби отруїти яків.

Крім того, в останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на прізвисько Іван, а в грудні минулого року - уссурійський білогрудий ведмідь на прізвисько Ося.

У кінці березня у зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта.

Також загинули броненосець, 13 великих водоплавних птахів, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.