Киянам вручать бюджет з мільярдною діркою?



Фото workmillion.ru
Згідно з протоколом бюджетної комісії, який має бути врахований в остаточному варіанті головного кошторису столиці на 2010 рік, окремі комерційні підприємства отримають значні пільги з податку на землю.

Це однозначно призведе до розбалансування бюджету Києва-2010.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив депутат фракції БЮТ у Київраді, член Постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Сергій Мельник.

"Згідно з протоколом бюджетної комісії, витрати міського бюджету зросли щонайменше на 500 мільйонів гривень. На стільки ж - в першу чергу, за рахунок пільг для окремих комерційних підприємств - зменшились доходи. Це призведе до мільярдного розриву між дохідною та витратною частинами бюджету, в той час як у проекті бюджету ця сума складала 40 мільйонів гривень", - заявив Мельник, якого цитує прес-служба БЮТу.

Депутат переконаний, що наслідком такої "бюджетної" політики столичної влади стане зростання тарифів на житлово-комунальні послуги для киян.

"Це відкрите знущання над киянами. Якщо у столичної влади є гроші на пільги для окремих комерційних підприємств, чому вона не може передбачити компенсацій за різницю в тарифах? Виходячи з аналогічної логіки, Міністерство фінансів вже попередило Черновецького, що не надаватиме жодних субвенцій на погашення тарифної різниці", - наголосив Мельник.

БЮТівець навів приклад з ВАТ "Київ млин", який не лише отримав 99% знижки податку на землю, але й компенсацію за хлібобулочними виробами у сумі 62,7 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ