Черновецький просить МВС і Прокуратуру розібратися з Київським зоопарком


Київський міський голова Леонід Черновецький  звернувся до керівництва МВС у Києві та до Прокуратури з вимогою негайно відкрити провадження по справі за фактами загибелі тварин зоопарку, та провести всі необхідні слідчі дії з метою встановити причини їхньої загибелі, обставини та осіб, винних в цьому.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Крім того, на час проведення розслідування міський голова усунув від виконання обов'язків директора звіринцю Світлану Берзіну.

"З метою забезпечення неупередженого розслідування справи, виключення персонального впливу на хід і результати розслідування або приховування фактів я прийняв рішення про тимчасове відсторонення від виконання службових обов'язків директора КП "Київський зоопарк" Світлани Берзіної на час проведення розслідування", - сказав Черновецький.

Також він дав доручення голові Постійної комісії Київради з питань правопорядку, регламенту та депутатської етики ініціювати створення тимчасової контрольної комісії з розслідування причин загибелі тварин в зоопарку та внести на розгляд Київради проект рішення з цього питання.

"Зазначений проект рішення має бути представлений на розгляд депутатського корпусу на найближчому пленарному засіданні Київради, 3 червня", - сказав Черновецький.

Окрім цього, з метою вжиття термінових заходів із забезпечення безпеки тварин, що утримуються в міському зоопарку, відповідним фахівцям надано термінове доручення розробити схему розміщення спеціальних відеокамер спостереження на території зоопарку.

"Як людина, небайдужа до того, що сталося, я особисто звертаюсь до тих, хто будь-яким чином може бути причетний до загибелі тварин: немає нічого, що могло б виправдати такі безпринципні та жорстокі дії! Запевняю, що я зроблю все можливе, щоб знайти та показово покарати винних у цих смертях та відновити нормальну роботу закладу!", - сказав мер Києва.

Як відомо, у зоологічному парку в неділю загинула 26-літня бізон Вія

За останні два місяці в Київському зоопарку загинули слон Бой і верблюдиця Мая, крім того, за даними прес-служби звіринцю, були спроби отруїти яків.

Крім того, в останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на прізвисько Іван, а в грудні минулого року - уссурійський білогрудий ведмідь на прізвисько Ося.

У кінці березня у зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта.

Також загинули броненосець, 13 великих водоплавних птахів, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ