Киян надурили з обіцяними Черновецьким трамваями



Фото з сайту КМДА
Столичні мешканці до Дня Києва залишилися без обіцяних мерією подарунків - ні швидкісний, ні річковий трамваї, які влада обіцяла урочисто запустити 29 травня, так і не запустили.

За швидкісним трамваєм тягнуться борги за виконані роботи, а про річковий заявили, що він нерентабельний, пише "Сегодня".

Однак, і два тижні тому було важко повірити в те, що швидкісний запустять, оскільки на обіцяних станціях від "Кільцевої дороги" до "Сім'ї Сосніних" не було світла, переходи були завалені сміттям та не було належного накриття на зупинках.

Проте, за словами заступника директора з будівництва Володимира Осадчого, трамвай готовий до запуску, мовляв нині тривають випробування і налагодження всіх систем.

"Нам ще винні 12 мільйонів гривень з бюджету. Як тільки заплатять, трамвай поїде", - пообіцяв Осадчий.

Як відомо, спочатку міська влада планували закінчити реконструкцію трамваю до Дня Незалежності, 24 серпня 2009 року. Далі запуск лише першої черги трамваю від "Кільцевої дороги" до "Сім'ї Сосніних" приурочували до різних дат.

Нині говорять, що запуск швидкісного, за умови стабільного фінансування можливий лише у листопаді 2010 року.

Що стосується річкового трамваю, то він дійсно нерентабельний, бо не так багато столичних мешканців дозволять собі витрачати 10 гривень та півгодини ранкового часу тільки для того, щоб переплисти Дніпро.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ