Ющенко намухлював на "Мистецькому арсеналі"?



Фото prostir.museum
Новий уряд виявив масові зловживання при будівництві "Мистецького арсеналу", ініційованому колишнім президентом Віктором Ющенком.

Про це заявив міністр Міністерство регіонального розвитку і будівництва Владимир Яцуба, пише "Дело".

За його словами, матеріали, що підтверджують наявність порушень, передані в прокуратуру, а Контрольно-ревізійне управління вже в понеділок має підготувати відповідний акт перевірки.

Згідно з висновками роботи комісії Мінрегіонбуду, колишнє керівництво "Мистецького арсеналу" і Дусі проводило тендери з будівництва музею зі зловживаннями.

"Серед порушень - закупівля вікон утридорога", - сказав Яцуба, уточнивши, що вартість 1 кв. м вікна в "Мистецьком арсеналі" складає 7,79 тисячі гривень, тоді як средньоринкова ціна такого товару в три рази менша.

Встановленням вікон у будівлі займалася київська фірма "Модерн ХХІ", яка виграла тендер. Однак, комісія Мінрегіонбуду при огляді вікон також виявила низку порушень, зокрема, відсутність спеціальної плівки між віконною рамою і стіною, незагерметизованість декоративної планки, відсутність документів про кількість куплених склопакетів виробництва Угорщини.

Фірмі "Модерн ХХІ" було перераховано 15 мільйонів гривень за виготовлення й встановлення 1800 кв. м вікна.

Нині у "Модерн ХХІ" найдорожчі вікна і їхнє встановлення коштують у межах $350-400 за 1 кв. м, а це близько 2,8 тисячі гривень, відзначає видання.

Роботи на "Мистецьком арсеналі" у 2008-2009 роках курирував тодішній заступник голови ДУСі Іван Плачков. За його словами, комісія Мінрегіонбуду не до кінця розібралася в ситуації, мовляв, вимоги до музеїв мало не такі, як до атомних станцій, тому вікна і виявилися такими дорогими.

Нині керівником "Мистецького арсеналу" є Наталя Заболотна, дружина нардепа від БЮТ Ігоря Савченка, який одним з перших після президентських виборів перейшов у коаліцію з Партією регіонів.

Раніше Заболотна очолювала "Український дім".

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ