Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4c03a3e07b171/
Українська правда
Київ

Зоопарк пустить на фарш хворого гаяла?

31.05.2010  14:56

Лідер ініціативної групи порятунку Київського зоопарку Сергій Григор'єв заявляє, що керівництво зоопарку готує до термінового вибракування самку гаяла по кличці Туай.

За його словами, це пов'язане з тим, що у тварини загострилася хвороба.

"Вибраковка домашніх тварин у Київському зоопарку зазвичай відбувається шляхом навантаження живцем на вантажівку "дідівським" способом - за допомогою дощок, мотузок і грубої фізичної сили - і подальшого транспортування на приватну бійню", - сказав Григор'єв.

Він наголоси, що гуманна евтаназія у таких випадках на території зоопарку не проводиться, "оскільки м'ясо після застосування "снодійних препаратів" непридатне для подальшого використання в кулінарії".

"Чергового "отруєння" у цьому випадку, на мою думку, удалося уникнути через специфіку хвороби Туай. У самки гаяла давно хворі суглоби ніг, тому що їй тривалий час не чистили копита. Недоглянуті копита розрослися і перетворилися згодом на жахливі "човни", що заважали тварині нормально пересуватися", - сказав Григор'єв.

Він переконаний, що саме через це керівництво звіринцю вирішило якнайшвидше заховати  Туай подалі від цікавих очей.

Гаял - одомашнена форма дикого бика гаура, що живе в Індії. Довжина тіла дорослої тварини близько 3 м, висота в холці 1,5-1,6 м, вага до 540 кг.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.