Зоопарк пустить на фарш хворого гаяла?


Лідер ініціативної групи порятунку Київського зоопарку Сергій Григор'єв заявляє, що керівництво зоопарку готує до термінового вибракування самку гаяла по кличці Туай.

За його словами, це пов'язане з тим, що у тварини загострилася хвороба.

"Вибраковка домашніх тварин у Київському зоопарку зазвичай відбувається шляхом навантаження живцем на вантажівку "дідівським" способом - за допомогою дощок, мотузок і грубої фізичної сили - і подальшого транспортування на приватну бійню", - сказав Григор'єв.

Він наголоси, що гуманна евтаназія у таких випадках на території зоопарку не проводиться, "оскільки м'ясо після застосування "снодійних препаратів" непридатне для подальшого використання в кулінарії".

"Чергового "отруєння" у цьому випадку, на мою думку, удалося уникнути через специфіку хвороби Туай. У самки гаяла давно хворі суглоби ніг, тому що їй тривалий час не чистили копита. Недоглянуті копита розрослися і перетворилися згодом на жахливі "човни", що заважали тварині нормально пересуватися", - сказав Григор'єв.

Він переконаний, що саме через це керівництво звіринцю вирішило якнайшвидше заховати  Туай подалі від цікавих очей.

Гаял - одомашнена форма дикого бика гаура, що живе в Індії. Довжина тіла дорослої тварини близько 3 м, висота в холці 1,5-1,6 м, вага до 540 кг.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ