Чергова жертва зоопарку: загинула бізон Вія



Фото mammals.ru
У Київському зоологічному парку в неділю загинула 26-літня бізон Вія. Судячи із симптомів, тварину отруїли, пише "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу Київського зоопарку.

Нині тіло бізона відправлене на розтин і до вечора понеділка фахівці зоопарку очікують одержати попередні результати експертизи й встановити діагноз захворювання, що призвів  до смерті тварини.

"Симптоми, які спостерігали ветеринари в останні хвилини життя бізона, дають усі підстави припускати, що смерть ще одного улюбленця киян не випадкова. І, мабуть, за нею стоять ті ж люди, що до цього отруїли слона Бою і верблюдицю Маю, намагалися отруїти яків столичного зоопарку", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Керівництво зоопарку вважає, що до смерті тварин причетні колишні співробітники столичного звіринцю.

У зв'язку з останніми подіями посилена охорона вольєрів. На цілодобовий режим роботи будуть переведені ветеринари зоопарку.

Крім того, керівництво Київського зоопарку знову звертається до правоохоронних органів із проханням втрутитися в ситуацію, забезпечити охорону тварин і покласти кінець убивствам звірів.

Водночас нині представники зоопарку утримуються від жодних коментарів. Зокрема на дзвінок "Української правди. Київ" у приймальні директора звіринцю Світлани Берзіної досить різко відповіли, що не дають жодних коментарів  щодо інциденту.

На запитання, чи можна поговорити з Берзіною, у приймальні відповіли коротко: "Ні, не можна".

Як відомо, за останні два місяці в Київському зоопарку загинули слон Бой і верблюдиця Мая, крім того, за даними прес-служби звіринцю, були спроби отруїти яків.

Крім того, в останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на прізвисько Іван, а в грудні минулого року - уссурійський білогрудий ведмідь на прізвисько Ося.

У кінці березня у зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта.

Також загинули броненосець, 13 великих водоплавних птахів, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ