Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bfe8a2414e29/
Українська правда
Київ

Київрада зупинила будівельні роботи у буферній зоні Софії Київської

27.05.2010  18:05

Депутати Київради прийняли рішення про зупинення будівництва житлового комплексу Fresco Sofia,  що здійснювалось ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" у буферній зоні Софії Київської по вул. Гончара, 17-23.

За відповідне рішення проголосували 82 депутати, не брав участі в голосуванні Блок Кличка, повідомляє прес-служба БЮТ.

"Київрада вже вчетверте розглядала це "питання сорому" в очах усього світу. Нарешті ми змогли відстояти інтереси святині перед загрозою знищення та виключення пам'ятки з переліку всесвітнього значення", - заявив голова постійної комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

Він нагадав, що роботи по забудові поблизу Софії Київської супроводжувались протестами мешканців навколишніх будинків, зверненнями громадськості до правоохоронних органів та владних структур, а також безпосереднього втручанням ЮНЕСКО.  

"Дивно, чому цього разу депутати Блоку Кличка не брали участі у голосуванні за це рішення? Адже сьогодні зупинку будівництва підтримала навіть більшість Черновецького-Януковича, яка раніше блокувала його ухвалення", - зазначив Бригинець.

Депутат БЮТ висловив сподівання, що це рішення не стане винятком з правил і віднині депутати Київради ставитимуться до культурної спадщини столиці "з більшою відповідальністю, підтримуючи рішення, спрямовані на її розвиток, охорону та збереження".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.