Київ досі ліквідовує наслідки грудневого снігопаду


Майже 40 бригад спеціалістів із розчистки лісових завалів із Житомирської, Волинської, Вінницької, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей прибули до столиці.

Вони допомагають місту впоратися з зимовими завалами, пише муніципальна газета "Хрещатик".

За інформацією видання, самотужки розчистити таку кількість поламаних дерев місто не в змозі.

За словами виконувача обов'язків заступника голови КМДА Віктора Сівця, роботи розпочато вчасно.

До складу бригад входять 5-6 спеціалістів комітету лісового господарства і техніка -  трактори, трелювальна техніка, вантажівки.

На даний момент розчищають лісопаркові зони Дарниці і Кончі-Заспи.

"Не за горами літня спека, і якщо зараз не прибрати те, що накоїв бурелом, а за цей час дерева встигли підсохнути і створюють реальну пожежну небезпеку, то ми серйозно ризикуємо лісами навколо Києва", - сказав Сівець.

Як відомо, останній великий снігопад стався ще до нового 2010 року. Тоді внаслідок негоди столичні вулиці були засипані кучугурами снігу та купами зламаних дерев.

Тоді перший заступник голови КМДА Денис Басс заявляв, що столична влада ліквідує наслідки негоди до нового року.

11 січня інший перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявив, столична влада та керівники районів повинні терміново завершити роботи з ліквідації наслідків негоди.

Тим часом, мер Києва Леонід Черновецький доручив виділити 16,3 мільйона гривень з міського бюджету на ліквідацію наслідків снігопаду.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ