У зоопарку кажуть, що верблюда вбили терористи


Представники Київського зоопарку заявляють про чергову терористичну акцію проти  чотирилітньої білої верблюдиці.

Про це повідомили у прес-службі зоопарку, пише муніципальна газета "Хрещатик".

"У четвер, 20 травня, о 16.00 робітника з догляду за тваринами просигналізували лікарям ветеринарної медицини про те, що тварина відмовилася від їжі і пиття. Причому фахівцями були зафіксовані ті ж симптоми, що й у яків, яким цього ж дня зловмисники підкинули отруєний корм", йдеться в повідомленні прес-служби звіринцю.

У зоопарку наголосили, що тварину відразу ж відокремили від групи, й упродовж п'яти днів ветеринари зоопарку цілодобово проводили реанімаційні заходи.

"На жаль, на відміну від яків, верблюдицю Маю врятувати так і не вдалося", -  повідомляє прес-служба Київського зоопарку.

Згідно з попереднім діагнозом ветеринарів, тварина загинула від "гострої токсичної інтоксикації на фоні токсичного отруєння".

Кров загиблої верблюдиці буде передана на токсико-хімічну експертизу, труп - на кафедру фізіології Національного університету біоресурсів і природокористування.

Дирекція зоопарку почала службове розслідування за фактом загибелі тварини.

"На жаль, уже зараз є вагомі причини вважати смерть верблюдиці наслідком умисного отруєння. Охороною зоопарку в середу ввечері біля вольєру з верблюдами був помічений підозрілий чоловік у віці 40-45 років, середнього зросту, із сережкою, який перебував там тривалий час. Того ж дня, під час вечірнього обходу, робітниками була знайдена у вольєрі варена картопля, що не входить до раціону тварин", йдеться в повідомлені прес-служби зоопарку.

Дирекція звіринцю говорить, немає гарантії, що чергова смерть "задовольнить людей, мета яких будь-що дискредитувати співробітників зоопарку".

"Зараз  дирекція бачить лише один шлях запобігти подальшим трагедіям - це активна участь правоохоронних органів у розслідуванні. Також ми   знову звертаємося до керівництва столичної міліції з проханням розглянути питання організації охорони тварин, оскільки зоопарк не має можливості забезпечити належний нагляд своїми силами", - повідомляє прес-служба столичного зоопарку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ