ЯНУКОВИЧ ВИЗНАЧИВСЯ, ХТО ОЧОЛИТЬ КМДА



Фото Фокуса
Адміністрація президента визначилася з головним претендентом на посаду голови Київської міської адміністрації. Зокрема, Віктор Янукович зупинився на кандидатурі заступника голови Партії регіонів, нардепа Володимира Рибака, пише "Дело" з посиланням на джерела.

"Рибак - перевірений член партії і професійний господарник, він зможе взяти місто у свої руки", - переконаний співрозмовник видання.

Сам Рибак не підтверджує, але і не спростовує інформацію про те, що може очолити КМДА, якщо буде прийнятий новий закон про столицю.

"Сьогодні передчасно про це говорити, оскільки вакансія мера і голови міськадміністрації зайнята", - сказав нардеп.

Як відомо, з початку квітня Кабінет міністрів розробляє новий проект закону "Про столицю". У варіанті, запропонованому міністром юстиції Олександром Лавриновичем, пропонується скасувати посаду мера міста і розділити його обов'язки між двома чиновниками - головою міськради і головою міської адміністрації.

Перший повинен буде обиратися з числа депутатів міськради. Другого буде призначати президент за поданням Кабміну.

Однак, новий законопроект про столицю досі не надійшов у Верховну Раду. За словами заступника голови комітету з державного будівництва і місцевого самоврядування Сергій Подгорного, на його прийняття Партія регіонів не знайшла необхідної кількості голосів.

Водночас депутат Київради від Блоку Кличка Валерій Карпунцов переконаний, що вдалими кандидатурами на посаду голови держадміністрації можуть стати нинішній віце-прем'єр Сергій Тигіпко або очільник однойменної фракції в Київраді Віталій Кличко.

Причому останньому, за інформацією видання, вже пропонували очолити адміністрацію, однак, Кличко не прийняв висунуті умови (зокрема про те, що всі заступники Кличка будуть представляти Партію регіонів).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ