Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4bf6339326d13/
Українська правда
Київ

Голубченко розказав, як врятувати Генплан Києва

21.05.2010  10:17

Генплан розвитку Києва до 2025 року варто затвердити у Кабінеті міністрів, щоб унеможливити внесення численних змін.

Про це у четвер після засідання розширеної Колегії КМДА, присвяченій Концепції розвитку міста до 2025 року, сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Концепцію, я думаю, треба приймати за основу. З точки зору складових концепції - вона вірна, з точки зору фінансового забезпечення вона написана чисто академічно. От 2 помножити на 2 - 4 - і пішло... 300 мільярдів гривень дайте на реалізацію генплану. Такого ніколи не буде", - сказав чиновник.

Він наголосив, що потрібно виходити з того, що місто може зробити.

У зв'язку з цим Голубченко сказав, що підтримує озвучену радником президента Валерієм Пустовойтенком пропозицію про необхідність затвердження Генплану Києва урядом.

Таким чином, переконаний чиновник, Генплан можна буде убезпечити від внесення великої кількості змін.

"У нас Генеральний план непоганий, який в нас є до 2020 року. Але він вже змінився настільки, що від нього нічого не залишилось. Чому? Тому що ліва рука затверджувала, а права вносить зміни... бо на одному тлі дві руки. Якби це було затверджено Кабінетом міністрів і потрібно було б вносити зміни Кабінетом міністрів - Генеральний план ніхто б не змінив", - сказав перший заступник голови КМДА.

"Якби ми не вносити стільки змін (в існуючий Генплан), він був би нормальний і працював би. Можна говорити, можна не говорити, але ми забули про закон в останні роки і почали діяти відповідно до того, що ми хочемо", - сказав чиновник, нагадавши, як приклад, ситуацію з розміщенням МАФів у столиці.

Як відомо, 22 квітня Містобудівна рада схвалила концепцію Генплану Києва до 2025 року вартістю 400 мільярдів гривень. На 26 травня заплановане громадське обговорення Генплану. Його розробку планується завершити до кінця першого кварталу 2011 року.

"Українська правда. Київ"

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.