Фестиваль європейського кіно



10-16 червня у столичному кінотеатрі "Київ" пройде Фестиваль європейського кіно 2010.

Увазі глядачів буде представлено 11 стрічок, відзначених низкою нагород.

Зокрема, Нідерланди покажуть новорічну романтичну комедію "Нереальне кохання", яка здобула дев'ять нагород міжнародних кінофестивалів.

Стрічка "Полум'я і Цитрон" (Данія) розповість про Копенгаген 1944 року, у часи німецької окупації. Борці Опору Полум'я і Цитрон працюють під прикриттям, ліквідуючи датських інформаторів і займаючись саботажем. Їх поєднує ненависть до ворогів волі, але юний ідеаліст Полум'я мріє відкрито виступити зі зброєю проти загарбників, а більш чуйний Цитрон усе більше втягується в політичні інтриги.

Італійський фільм "Підніми голову", що здобув премії "Кращий Італійський дебют" і "Кращий актор" Римського міжнародного кінофестивалю, розкаже історію батька-одинака, який виховує у синові боксера, чого не вдалося досягти йому самому.

Великобританська драма "П'ять хвилин раю", названа "Кращою драмою" Ірландської премії кіно і телебачення, заснована на реальних подіях. У 1975 році 17-літній Алістер Літтл, активіст Ольстерських добровольчих сил, застрелив 19-річного католика Джима Гриффіна в його власному будинку. Свідком убивства став молодший брат Джима, Джо.

Тридцять років по тому, реабілітований і перевихований Алістер вийшов з в'язниці, а Джо Гриффін як і раніше несе тяжкий вантаж злочину, свідком якого йому довелося стати. Погодившись стати учасниками телевізійної передачі, творці якої хочуть улаштувати їхнє примирення в прямому ефірі, двоє чоловіків уперше зустрінуться віч-на-віч не тільки один з одним, але і з власним болем, ненавистю і спрагою помсти.  

Військовий фільм "Тобрук" (Чехія), що має вісім номінацій на "Криштального лева" на Чеській церемонії левів, поверне глядача у Північну Африку 1941 року і розповість історію 20-річного юнака, який іде добровольцем в армію.

 Драма "Яма - одна історія життя" (Литва) повідає історію покоління людей, що жили протягом усього періоду Радянського Союзу.

Угорська драма "Витівка" поверне глядача до 1912 року і розкаже історію протистояння семикласників-провокаторів та жорсткого вчителя.

Військова драма "Кордон 1918" (Фінляндія) - про капітана фон Мунка, що відразу після громадянської війни 1918 року направлений у маленьке село для встановлення кордону між Фінляндією і Радянською Росією.

Коли до кордону починають прибувати сотні біженців, у прикордонному населеному пункті виникає хаос. Фон Мунк бореться між почуттями любові і почуття обов'язку...
 
Румунська комедія "Літні канікули" розкаже про життя молодого хлопця, який приїжджає на море з дружиною і чотирирічним сином, а згодом там зустрічає своїх кращих шкільних друзів. Загальний настрій і навколишнє середовище навіює йому спогаду про колишні алкогольні і сексуальні розваги молодості...

Драма "Королі" (Ірландія) - це універсальна історія пошуку особистості. У середині 1970х група молодих людей залишають свої будинки Західної Ірландії, сідають у човен у Дублінській затоці і відправляються в морське плавання в Англію, у надії зробити гроші і повернутися додому. Через 30 років тільки один, Джекі Флейн, повертається додому... у труні...

Болгарська драма "Світ великий, а порятунок чекає за рогом" про життя юнака Алекса, який потрапляє з батьками в аварію, втрачає пам'ять, але завдяки дідусеві повертається до країни свого дитинства, і поступово до нього повертається пам'ять, а разом з нею - і бажання жити.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ