БЮТ: Столична влада приховує остаточний бюджет Києва


Столична влада приховує цифри бюджету Києва на 2010 рік, який був прийнятий з урахування всіх поправок і доповнень на засіданні Київради 14 травня.

Про це заявив депутат фракції БЮТ у Київраді, член постійної комісії з питань бюджету Сергій Мельник, повідомляє прес-служба фракції.

"Очевидно у молодої команди Черновецького зламались усі калькулятори, оскільки обіцяні остаточні цифри бюджету Києва-2010 досі не оприлюднені", - заявив Мельник.

Він нагадав, що під час пленарного засідання 14 травня 2010 року бюджет та програма соціально-економічного розвитку Києва "були прийняті більшістю Черновецького-Януковича в обхід регламенту під "чесне" слово Олеся Довгого", який пообіцяв, що цифри будуть оприлюднені вже найближчим часом.

"Натомість нічого, окрім порожніх слів, ми від міської влади не чуємо. Замість того, щоб закласти у бюджет Києва-2010 муніципальні надбавки для вчителів, заступник мера хвалиться, що освітяни весь рік отримуватимуть державні надбавки, запроваджені урядом у 2009 році. Що за цинізм? Це взагалі не компетенція мерії", - сказав Мельник.

Депутат додав, що правки до бюджету не бачили навіть члени профільної бюджетної комісії, при тому, що під час розгляду проекту бюджету депутатами було внесено низку пропозицій щодо додаткових витрат бюджету.

"Наприклад, пропонувалось виділити додатково 300 мільйонів гривень на сферу житлово-комунального господарства, які могли бути направлені на забезпечення різниці в тарифах. Проте чи потрапило це в остаточний варіант бюджету міста невідомо", - підсумував Мельник.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ