У київському ресторані отруїлися десять осіб



Фото www.visitsomerset.co.uk
7 осіб госпіталізовані після святкування дня народження в київському  ресторані "Українські страви".

Про це повідомляє прес-служба Державної санітарно-епідеміологічної служби, з посиланням на Київську обласну санітарно-епідеміологічну станцію.

Захворіли 4 мешканці села Забір'я Києво-Святошинського району та 3 мешканця Києва.

Всі потерпілі госпіталізовані з діагнозами - "харчова токсикоінфекція" (3 особи) та "гострий гастроентероколіт" (4 особи). Серед захворілих одна дитина (9 років). Стан хворих середньої тяжкості.

В ході розслідування, проведеного фахівцями Києво-Святошинської райсанепідстанції, з'ясовано, що всі потерпілі захворіли після святкування 15 травня дня народження в ресторані "Українські страви" у Києві.

"Всього на святкуванні були присутні 12 осіб. Троє гостей з Москви вибули 16 травня додому з аналогічними симптомами, ще 2 особи, які проживають у Києві за медичною допомогою не зверталися", - йдеться у повідомленні.

Всі хворі обстежені на кишкову групу інфекцій. Проведена заключна дезінфекція за місцем проживання потерпілих.

Головним державним санітарним лікарем Солом'янського району Києва винесена постанова про застосування адміністративно-запобіжних заходів за порушення санітарного законодавства.

Постановою тимчасово забороняється функціонування ресторану до з'ясування  обставин та здійснення профілактичних заходів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ