Під Києвом будують дім просто посеред озера?



Фото "Газети по-київськи"
У 20 км від Києва по Новообухівській трасі засипають піском і глиною улюблене багатьма киянами Блакитне озеро.

Дивним рішенням Обухівська райрада виділила чотири ділянки просто у водоймі, пише "Газета по-київськи".

Ці "намальовані" ділянки знаходяться на березі озера, з боку садового товариства "Арсеналець-6". Садові ділянки 25 років тому видавали працівникам знаменитого київського заводу "Арсенал".

Проблеми на озері почалися три роки тому, коли власник сусіднього ресторану забрав загальний пляж, насипом відсунув берегову лінію усередину водойми метрів на тридцять і відкрив новий платний пляж для клієнтів харчевні, відзначає видання.

За словами власника ділянки в садовому товаристві біля озера Юрія Бухала, спочатку люди протестували, а потім просто домовилися: "ми з ними не сперечаємося, а вони далі берег у людей не крадуть".

Однак, Бухал переконаний, що за берег узялися серйозно, тому цілком можливо, що скорови у мешканців зовсім відберуть вихід до води.

Видання відзначає, що наприкінці березня до озера біля Підгірців приїхали чоловіки міцної статури, які стояли взявшись за руки доти, доки за їхніми спинами не виріс паркан. Крім того, у шести садових ділянках заварили хвіртки з виходом до води.

"Якщо хочу подивитися на озеро, мені тепер потрібно на сходи піднятися, такий у них паркан високий. Де таке бачено! Зараз боїмося, що і дитячо-спортивний майданчик в нас відберуть, єдиний на 345 ділянок", -  обурюється Тетяна Антоненко.

Відносяться землі товариства до села Підгірці, виділяла ділянки землі Обухівська райрада, однак, за словами місцевих мешканців, землю кілька разів переоформляли на інших власників.

"Ми двадцять років просимо віддати в оренду прибережну зону під пляж, але на всі запити нам відповідають: це земля загального користування. А отут її віддають разом з частиною озера під забудову! Начебто було спокійно, а як до влади прийшов новий президент, усе знову завертілося", - сказав Бухал.
 
За інформацією видання, за забудову озера взялася прокуратура області, яка подала у районний суд позов з вимогою визнати чотири держакти на землю, видані Обухівською райрадою, недійсними. На даний момент справа розглядається в суді.
Однак поки тривають судові розбірки - триває і будівництво.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ