Столичні тролейбуси замінять автобусами?


Директор інституту "Київдормістпроект" Володимир Воробйов переконаний, що тролейбуси на оживлених магістралях столиці потрібно замінити на автобуси.

Про це він заявив у ході "круглого столу" "Концепція стратегічного розвитку Києва: основні положення", пише ЛігаБізнесінформ.

"У світі тролейбус - курортний вид транспорту. Це екологічно чистий транспорт, але створює затори. Тому його краще замінити автобусом", - сказав Воробйов.

Водночас він наголосив, що в місті приберуть не всі тролейбусні маршрути. Мовляв, спочатку проведуть аналіз існуючих маршрутів, а потім визначаться, які варто прибрати, а які можна залишити.

"Під кінець року при нормальному фінансуванні робіт з Генплану ми конкретно зможемо відповісти на запитання, де тролейбуси залишаємо, а де забираємо. Поки це тільки концепція", - сказав він.

Як відомо, раніше начальник УДАІ Києва Анатолій Курінний заявляв, що усі маршрутки в Києве потрібно замінити на автобуси і тролейбуси.

У серпні 2008 року перший заступник голови КМДА Денис Басс заявляв, що найближчим часом центр столиці звільнять від некомфортних маломістких маршруток, які замінять сучасними автобусами та тролейбусами. Однак упродовж 1,5  року цю ідею так і не втілили в життя.   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ