Коцюбинське розривають між Києвом та областю?


Лідер Соціальної кампанії "Рідне Коцюбинське", депутат Коцюбинської селищради Володимир Жарков ініціює проведення референдуму щодо надання селищу статусу міста обласного підпорядкування.

Про це він заявив під час прес-конференції у вівторок, повідомляє прес-служба "Рідного Коцюбинського".

За словами Жаркова, Київрада вже схвалила Концепцію Генплану Києва та розвитку столиці до 2025 року, якими передбачається розбудова міста в районі смт. Коцюбинське.

"Столична мерія намагається прибрати Коцюбинське до рук і ввести для його мешканців астрономічні комунальні тарифи, платну медицину та використовувати гроші, дані на благоустрій селища, з метою самозбагачення", - сказав Жарков.

"Мешканці селища мають висловити бачення ролі свого населеного пункту і разом із Київською обласною держадміністрацією робити випереджувальні кроки щодо розбудови селища та адміністративного підпорядкування. Інакше за всіх усе "вирішить" КМДА", - додав Жарков.

Він наголосив, що жителі Коцюбинського "за жодних обставин не віддадуть своє селище до складу столиці".

"Нам потрібно зберегти Коцюбинське як зелену зону відпочинку і не дати можливості столичним політикам отримати доступ до розбазарювання земель Коцюбинського", - повідомив Жарков.

"При приєднанні Коцюбинського до Києва, жителі селища відчують на собі весь негатив політики столичної мерії, яка планує поповнювати свої ресурси за рахунок землі, яка належить мешканцям селища. На Коцюбинське розповсюдяться комунальні побори столичного мера та невиконання соціальних гарантій, платна медицина і зростання цін", - запевнив ініціатор "Рідного Коцюбинського".

Жарков наголосив на необхідності надання Коцюбинському статусу міста обласного підпорядкування, мовляв, тоді селище отримає можливість формувати "повноцінний міський бюджет та активно розбудовувати інфраструктуру, що дозволить знизити ціни на оплату теплопостачання".

Як відомо, у Коцюбинському досить давно триває скандал, пов'язаний з тим, що депутати селищної ради самовільно розширили межі селища за рахунок лісу громади міста Києва. Розпочав вирубку лісу ідеолог партії "Пряма дія" Андрій Старовойт.

За словами активістів Коцюбинського, місцеві мешканці намагалися ініціювати референдум щодо скасування відведення лісової землі, але після зборів документи селищна рада не зареєструвала.

На вихідних депутати селищної ради від "Прямої дії" ініціювали збори для проведення референдуму, щоб надати селищу статус міста обласного підпорядкування. Активісти подали заяву до сільради, щоб внести у порядок денний зборів і питання щодо скасування рішень селищної ради, якими було самовільно розширено межі селища і ліс змінив свій статус на зелені насадження в межах Коцюбинського.

Однак, Жарков, який головував на зборах, за словами мешканців селища, відмовився ставити її на голосування для включення у порядок денний зборів.

Активісти Коцюбинського переконані, що все це робиться для того, щоб отримати землю у власність.

Що стосується тарифів, то, за словами активістів, у Коцюбинському вони просто здирницькі, мовляв, плата за газ і воду майже вдвічі вища за київські розцінки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ