У столиці пройде велопарад



29 травня у столиці пройде "Всеукраїнський Велодень", у рамках якого центр Києва від Європейської площі перетвориться на живий ланцюг тисяч велосипедистів.

Велопарад має на меті пропаганду здорового та активного способу життя та екологічної альтернативи міському авто, повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

Програма святкування Велодня буде насичена заходами й гостями. Зокрема, музичний гурт "От Вінта" під час велопараду зніматиме відео на свою нову пісню про велосипед.

Також  підтримати український День поваги до велосипедистів запросили офіційні представництва іноземних держав, які під стягами своїх країн проїдуть зі столичними велолюбителями вулицями міста.

Велодень розпочнеться загальним збором велосипедистів 29 травня о 09.00 на Європейській площі. Старт колони о 10.00.

Колона рухатиметься за маршрутом: Європейська площа - вулиця Хрещатик - Бесарабська площа - вулиця Велика Васильківська - площа Льва Толстого - вулиця Володимирська - Михайлівська площа.

Крім Києва, Велодень традиційно пройде у Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові та в інших містах.

Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення велодоріжок та велопарковок у громадських місцях.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ