Черновецькому нагадали про борг у майже 2 мільярди


АК "Київенерго" направила до КМДА лист, в якому нагадала про необхідність у терміновому порядку сплатити заборгованість по компенсації різниці у тарифах.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби енергокомпанії.

"Основним завданням "Київенерго" є забезпечення сталого функціонування енергетичного комплексу Києва. Незважаючи на неодноразові звернення компанії до міської влади щодо значного боргу, питання відшкодування різниці в тарифах за надану теплову енергію залишається не вирішеним", - говориться у листі.

Станом на 1 травня київська міська влада заборгувала "Київенерго" 1 мільярд 868 мільйонів гривнь по компенсації збитків на виробництво теплової енергії.

Ще 2 мільярди 190 мільйонів заборгували споживачі теплової та електричної енергії.

"Боржники винні "Київенерго" астрономічну суму - понад 4 мільярди гривень. Майже половина цієї суми - борг міського бюджету по різниці в тарифах. Ми черговий раз нагадали столичній владі про невідкладність вирішення цього питання та сподіваємося почути, яким чином і коли буде компенсовано збитки "Київенерго", йдеться в листі.

Керівництво енергокомпанії наголошує, що міська влада має для цього всі важелі, мовляв, саме вона затверджує тарифи та формує бюджет.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ