У Черновецького розповіли, на що витрачатимуть гроші


Столична влада має на меті профінансувати у 2010 році пускові об'єкти, які мають високий ступінь готовності та вагомий соціальний ефект для всього міста.

Усі вони визначені Програмою соціально-економічного розвитку столиці, яка була затверджена на засіданні Київради у п'ятницю.

"Програма соціально-економічного розвитку Києва цього року була розроблена з урахуванням реальних можливостей столиці. Попри те, що загальна економічна ситуація в державі покращується, бюджетна сфера все ще знаходиться під впливом світової фінансової кризи", - сказав заступник голови КМДА Денис Басс, представляючи Програму.

"Ми врахували всі існуючі тенденції та заклали у Програму заходи, що мають відновити стабільну роботу усіх галузей міського господарства", - додав він.

Серед основних пускових об'єктів - добудова трьох станцій метрополітену у напрямку житлового масиву "Теремки" (Демїівська, Голосіївська та Васильківська). На завершення будівництва станцій цього року передбачили 30,2 мільйона гривень з міського бюджету, 400 мільйонів гривень за програмою ЄВРО та 300 мільйонів гривень зі Стабфонду на виконання функцій столиці.

Планується також завершення будівництва транспортних розв'язок, які суттєво розвантажать основні магістралі міста: Московської площі, Дніпровської набережної біля моста Патона,   вулиці Набережно-Хрещатицької.

Протягом 2010 року мають запустити всю лінію швидкісного трамваю (13 станцій) та три станції Міської електрички (Троєщина-2, Сирець, Борщагівка).

Крім того, у планах - профінансувати будівництво Центру із застосування ПЕТ-технологій для раннього виявлення онкологічних захворювань та чотирьох житлових будинків для черговиків квартобліку (Дніпровський, Подільський, Солом'янський та Святошинський райони).

"Особлива увага при формуванні проекту Програми була приділена техногенно-небезпечним об'єктам. Цьогоріч ми плануємо завершити проект реконструкції Бортницької станції аерації та реконструювати дамби її мулових полів. Адже це питання вже кілька років турбує містян та має бути вирішене терміново", - повідомив Басс.

Водночас він не назвав загальну суму коштів по програмі соціально-культурного розвитку, а також суми коштів, які будуть направлені на завершення тих чи інших об'єктів.

Як відомо, у п'ятницю депутати Київради затвердили і бюджет міста на 2010 рік. Але оскільки секретар Київради Олесь Довгий поставив на голосування проект бюджету з урахуванням поправок та доповнень, внесених на комісії та внесених депутатами під час обговорення, то остаточних цифр головного кошторису міста не змогли назвати навіть самі обранці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ