Київ шукає гроші на тарифні борги


Київська міська адміністрація розглядає два варіанти погашення боргу по різниці у тарифах на житлово-комунальні послуги - залучення кредиту або виділення коштів з державного бюджету.

Про це на засіданні Київради в п'ятницю сказав перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко.

"Ви знаєте, що у нас закінчилась дія меморандуму і відповідно з 1 травня ми повинні вийти на тарифи, які були до меморандуму, тобто 9-10% збільшення тарифу на тепло і підігрів гарячої води", - заявив Голубченко.

За словами заступника мера, це не буде підвищення тарифу, а лише повернення до того, який був раніше.

"Прем'єр під час наради, де розглядалося питання, за рахунок чого сплачувати за газ, дав доручення міністру фінансів, міністру палива й енергетики та КМДА разом знайти шляхи вирішення цього питання", - заявив Голубченко.

"Може, це буде доручення уряду взяти кредит, буде постанова і ми будемо змушені брати кредит на 10-15 років для погашення різниці в тарифах, а може, це буде з державного бюджету", - припустив він.

Водночас Голубченко наголосив, що в державному бюджеті на 2010 рік такі кошти не передбачені.

"Але доручення отримане. Ми над ним працюємо і я впевнений, що доручення прем'єра буде виконано - або у вигляді кредиту, або через зміни в держбюджет. І кошти - 1 мільярд 900 мільйонів гривень (а саме стільки ми очікуємо боргу) будуть", - запевнив чиновник.

"Українська правда. Київ"

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ